Digital marketing | het succes van data management

Digital Marketing is een werkwijze waarbij uw eigen data, klant data en relevante informatie aan elkaar wordt gekoppeld zodat u meer inzicht kan krijgen in het succes uw business model. U analyseert de Customer Journey, controleert de Touch Points en krijgt een steeds beter beeld hoe uw klanten zich bewegen en waar u ze kunt benaderen (engagement). Lees ook hierover onze blog Building Your Data Toolbox.

Vragen die hiervoor relevant zijn, zijn bijvoorbeeld:

  • Is uw huidige platform geschikt om nieuwe data bewerkingen uit te voeren, om moet u moderniseren?
  • Heeft u voldoende data, is deze betrouwbaar, of moet er eerst data toegevoegd worden (intern of extern)?
  • Heeft u analisten in uw bedrijf beschikbaar die uw data kunnen beoordelen en patronen herkennen (data science)?
  • Heeft u voldoende middelen die de acties vanuit uw 'dashboards' invulling kunnen geven in een snel tempo (sprints)?
  • Heeft u voldoende mensen binnen u organisatie die inhoud kunnen geven aan Agile werkwijze in marketing?

Data en Big Data
Met de komst van Big Data is met name het voorspellen van de uitkomst van businessmodellen veel dichterbij gekomen. Deze projecties worden gestuurd door algoritmen, die we al veel langer kenden, maar tegenwoordig niet meer weg te denken zijn. Het onderzoeksbureau Gartner heeft in 2014 al vastgesteld dat bedrijven die niet aan digitalisering doen, dat gaan merken. Bedrijven die het wel deden, zagen hun omzet stijgen met soms wel 70%. Toepassingen van Big Data in combinatie met slimme IT-oplossingen zorgen nu voor disrupties, waarbij soms hele sectoren bedreigt kunnen worden. Denk aan UBER, Tesla, AirBnB etc. En het eind daarvan is nog lang niet in zicht, kijk naar de ontwikkeling van FinTech start-ups. Het begrip Internet of Things (IoT) vindt momenteel in alle branches en sectoren plaats, en zal apparaten met elkaar verbinden.

Deze trends houden wij scherp in de gaten, en delen wij graag met u in een persoonlijk gesprek en gericht op uw businessmodel. Als u dat aanspreek, maak dan een afspraak.