Waar gaat het heen met uw ZZP-er?

Weet u waar het naartoe gaat met uw ZZP-er of Interim-er?

Toegegeven, we zitten in een overgangsjaar. Tenminste volgens de Belastingdienst. Maar de gevolgen van de nieuwe Model Overeenkomsten (DBA) zijn voor diverse bedrijven en instellingen in Nederland verschillend. Als je deze overeenkomsten leest, klinkt het niet onlogisch en bovendien, tijdens de voorliggende periode van de VAR waren een aantal zaken eigenlijk ook al zo geregeld. Alleen niet zo strak uitgevoerd. Ondertussen zijn er 2.217 modelovereenkomsten die de Belastingdienst tot 1 augustus heeft behandeld, slechts 370 goedgekeurd (bron: Z24). Dat gaat lekker!

Duidelijk is dat de Belastingdienst greep wil krijgen op fictieve dienstverbanden, of dienstverbanden die er jaar in, jaar uit gehandhaafd worden. Overigens niet in de laatste plaats bij de (rijks) overheid zelf! Daarmee worden misstanden aangepakt, bijvoorbeeld waarbij in het verleden een naheffing van de fiscus de ZZP-er het haasje was (en niet de organisatie). Nu wordt de werkgever ook aanspreekbaar, in ieder geval vanaf 1 mei 2017.

Tot zover. Maar u als ondernemer, heeft weinig trek om in de nog onzekere en onvoltooide (DBA) regelgeving slachtoffer te worden van deze arbeidsrechtelijke mistbank. Met de kans op naheffingen van loonkosten, met de kans op interimmers die ineens op uw pay-roll komen, met kans op onderzoek naar nog andere tijdelijke binnen uw organisatie. Niet fijn dus.

Dat de flexmarkt behoorlijk is gegroeid en volgens deskundigen ook blijft toenemen, is een feit. De vraag is wat het betekent voor u. Zoals altijd zijn hiervoor oplossingen. De rol van onze dienstverlening is geheel gericht op het afdekken van uw personele risico’s, maar ook het besparen van personeelskosten. Daarnaast kunnen wij voor u ingewikkelde arbeidsrechtelijke procedures vermijden of andere contractvormen aanbieden. Binnen de nieuwe regelgeving waarbij, om eens wat te noemen, de interimmer zelf zonder uw uiteindelijke toestemming een plaatsvervanger mag kiezen tijdens de opdracht, treden wij op als begeleider in dat proces. Voor u en voor de interimmer. Dat maakt het al een stuk minder onzeker en spannend.

Uiteindelijke gaat het om rendement, waarin opbrengsten en inspanningen tegen elkaar worden afgewogen en daar hebben wij ons vak van gemaakt. Neem contact op met ons, en wij kunnen misschien met u al telefonisch een heel eind komen. Maar we komen net zo graag even langs, om het hele plaatje door te nemen. Bel: 06-29560000