Consultancy

'Motivatie brengt mensen en daarmee de organisatie in beweging'

Als u het beu bent in allerlei stroperige en demotiverende verandertrajecten terecht te komen, dan kunnen wij aantonen dat we dat eerder hebben gedaan met gemotiveerde medewerkers. want daar investeren wij namens onze opdrachtgever in.

Wij investeren in medewerkers. En die procesveranderingen, nieuwe IT systemen, effecten van fusies of overnames of reorganisaties, die komen op daarna. Die vormen we daaromheen. Als we eraan beginnen, meten wij de attitude van uw medewerkers en daarmee de veranderbereidheid van de hele organisatie. Als we dat niet weten, beginnen we er niet eens aan. Met deze kennis kunnen we u informeren over de voortgang. Geen vage toezeggingen, geen ongefundeerde inschattingen; 'Dit is wat het is'. En dat is soms niet leuk, maar opent soms ook nieuwe inzichten en kansen. Ook hierin is CrossTop wer data driven.

Kracht in verandering
Er is veel te lezen over het inspireren van medewerkers, leiderschapskwaliteiten, teambuilding, motiveren etc. Zolang medewerkers in hun kracht staan en gemotiveerd deelnemen aan verandering, zul je merken dat organisaties zelf kunnen veranderen zonder al te veel moeite. Dat wil niet zeggen dat daar iedereen altijd gelukkig van wordt. Daarin zijn wij realisten.

Creativiteit vanuit de werkvloer
CrossTop test en bespreekt wat er gebeurt met veranderingen door met de betrokkenen hun expertise erbij te betrekken. Zo maak je gebruik van hun kennis, hun creativiteit en hun motivatie om nieuwe werkwijzen te laten slagen. De werkwijze is geïnspireerd op de filosofie van Victalis, Edwin Tuin. (zie ook Alles Draait Om Verandering)

Hoe kijken wij naar verandering?

  • het is een abstract begrip, maar wij maken het inzichtelijk met metingen en statistieken;
  • het is om te beginnen een organisch proces. Je kunt het niet opleggen aan je medewerkers (afgezien van de noodzaak), maar je kunt het wel door hen laten groeien. Ook al is de noodzaak soms heftig, dan nog is intrinsieke motivatie van alle deelnemers van belang;
  • medewerkers willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. Met dat uitgangspunt kun je ze zelf vragen om sturing te geven. CrossTop faciliteert niet alleen dat proces, maar kan daar ook verbetering in aanbrengen en het versnellen;
  • verandering is een proces dat permanent plaats vindt. Met de metrics van CrossTop kunnen wij dat onderhouden op indiviueel niveau, maar ook in teamverband.

Projectmanagement
De consultants van CrossTop staan hierbij in het centrum van deze activiteiten en begeleiden het proces, het projectteam en de medewerkers. Wij rapporteren wekelijks aan het management door middel van vooropgestelde charters.

Change management programma.
Wilt u meer weten over ons 'Change management' programma, begin dan vandaag om een afspraak te maken.