Consultancy

'Motivatie brengt mensen en daarmee de organisatie in beweging'

Misschien kun je het beste investeren in de motivatie en betrokkenheid van je team en medewerkers als het gaat om kracht en snelheid in verandering. Dit in plaats van de standaard discussies over welk model je gaat kiezen. Agile, Waterfall?
Wat als je de verandering laat plaatsvinden vanuit de wens van je medewerkers. De mensen die er uiteindelijk mee gaan werken. Of die al jaren er dagelijks mee bezig zijn. De dialoog aangaan met de mensen van de vloer, en praten over hun dagelijkse bezigheden. Hoe zou dat zijn?

Kracht in verandering
Er is veel te lezen over het inspireren van medewerkers, leiderschapskwaliteiten, teambuilding, motiveren etc. En nu het gaan doen. Maar wat dan?
Zolang medewerkers in hun kracht staan en gemotiveerd deelnemen aan verandering, zul je merken dat organisaties zelf kunnen veranderen zonder al te veel moeite.

CrossTop test en bespreekt wat er gebeurt met veranderingen door met de betrokkenen hun expertise erbij te betrekken. Zo maak je gebruik van hun kennis, hun creativiteit en hun motivatie om nieuwe werkwijzen te laten slagen. De werkwijze is geïnspireerd op de filosofie van Victalis, Edwin Tuin. (zie ook Alles Draait Om Verandering)

Hoe kijken wij naar verandering?

 • om te beginnen als een organisch proces. Je kunt het niet opleggen aan je medewerkers, maar je kunt het wel door hen laten groeien. Ook al is de noodzaak soms heftig, dan nog is intrinsieke motivatie van alle deelnemers van belang;
 • medewerkers willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. Met dat uitgangspunt kun je ze zelf vragen om sturing te geven. CrossTop faciliteert niet alleen dat proces, maar kan daar ook verbetering in aanbrengen en het versnellen;
 • met een Agile aanpak kun je een ieder deel laten nemen aan het proces. Dat is overigens niet nieuw, dat gebeurde decennia geleden ook, maar verhoogt de betrokkenheid en versnelt het proces.

Wat is onze werkwijze?

 • inventariseer alle wensen, verlangens en eisen;
 • geef ruimte aan ideeën en inspireer de deelnemers om buiten de 'box' te denken;
 • ontwikkel het vermogen om de verandering tot stand te brengen;
 • laat zien als management dat je het vertrouwen hebt;
 • geef de deelnemers een eigen verantwoordelijkheid die ze kunnen dragen;
 • laat ze zelf testen en veranderen van werkwijze, zodat ze direct merken wat werkt;
 • houd als management centraal de regie.
 • maak de successen zichtbaar voor de overige medewerkers van de organisatie.

Projectmanagement
De consultants van CrossTop staan hierbij in het centrum van deze activiteiten en begeleiden het proces, het projectteam en de medewerkers. Wij rapporteren wekelijks aan het management door middel van vooropgestelde charters.

Change management programma.

Wilt u meer weten over ons 'Change management' programma, begin dan vandaag om een afspraak te maken.