HR analytics tools

HR analytics en dashboards

Snelle transformaties binnen organisaties vraagt primair om de input van medewerkers. Het management kan dit faciliteren door veel eigen verantwoordelijkheid te geven aan het echelon dat de verandering vormgeeft, maar wie beschikt er over de juiste kwaliteiten. HR kan dit ondersteunen met concrete en actuele gegevens, zolang ze die hebben gekregen en kunnen inzien. Hiervoor zijn systemen beschikbaar die dit feilloos zichtbaar kunnen maken en makkelijk toegankelijk zijn. 

Het aanbrengen van nieuwe technieken die dit ondersteunen gaat helaas niet zo snel als we hadden gehoopt. HR-business partners stellen zich bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • waar haal ik de informatie over de medewerkers vandaan, en hoe houd ik het up to date;
  • hoe weet ik wat er speelt, zodat ik op tijd mijn diensten kan aanbieden aan de diverse afdelingen;
  • hoe weet ik dat de kwaliteiten van medewerkers eenduidig worden beoordeeld door de managers en ingevoerd in het systeem;
  • hoe weten we dat we dat de juiste competenties van medewerkers die bij elkaar in een team plaatsnemen, een goede kans op succes hebben;
  • hoe kunnen we de belofte waarmaken aan nieuwe medewerkers die graag willen groeien en hoe houden we dat in de gaten zodat we ze vasthouden.

En zo zijn er nog heel wat vragen. Maar het komt neer op organiseren, automatiseren en inzichtelijk maken. Daarbij blijft het wat ons betreft mensenwerk, maar wel op basis van gegevens die als geheel van belanghebbende zijn vastgelegd. En daarmee wordt HR steeds strategischer inzetbaar.

CrossTop werkt met meerdere partners samen, die u doelen kunnen realiseren. Bel voor een kennismakingsgesprek met 06-29560000, of maak met ons kennis op een van onze vestigingen.