Replacement

Replacement

Als het goed is, komt iedereen wel eens op een punt dat je denkt 'ga ik hiermee verder', 'word ik hier gelukkig van' of 'wat zou er nog meer in de wereld zijn?'. Er zijn overigens nog veel meer vragen denkbaar, maar het wijst op een moment van bezinning. Dat moment kiest u hopelijk zelf, maar het kan ook van buiten komen. Reorganisatie, fusie, overname, inkrimping van de afdeling, nieuw beleid van de organisatie, andere dienstverlening. Er zullen er vast nog meer zijn.

Als u dit moment bereikt, dan kan een sparring partner goed werken. Onbevooroordeeld, ervaren, brainstormen over nieuwe richtingen, kritisch op de huidige situatie. En het benoemen zoals het is. Als u dit laatste niet fijn vindt, dan zijn wij minder succesvol en kunt u beter naar iemand gaan die u graag gelijk geeft.

Hoe werkt het?

  • eerst een kennismakingsgesprek, om te bespreken of u vertrouwen in ons heeft;
  • vaststellen wat er nu gebeurt in uw leven, wat u wilt veranderen;
  • wat u nodig heeft om een nieuwe richting uit te gaan, en hoe realistisch dat is;
  • voorbereiden van gesprekken bij nieuwe opdrachtgevers, werkgevers, recruitingbureaus;
  • aanpassen van het LinkedIn profiel, cv, motivatiebrief etc.

Het bovenstaande is overigens een guideline. Ieder gesprek gaat anders.
Wat wij heel belangrijk vinden is de discipline van een kandidaat die iets nieuws zoekt. Wat heeft hij of zij inmiddels gedaan, welke initiatieven zijn er genomen en met welke motivatie.

Ons moto:
'Wij zijn geen sleepboot, maar kunnen wel goed loodsen'.

Durft u het aan om uw toekomst te bespreken, dan moet u nu de telefoon pakken: 06-29560000 of stuur een bericht. U bent altijd welkom en we hebben goeie koffie!